top of page

LODGES        PROJET         REGION       SITUATION

1638376115-Hotton_Lodges_Parc_du_Rahet_Vue_1Bis_2_211129.jpg

Op de grens van drie provincies is het Green River-project rijk aan troeven.

Op de grens van drie provincies (Luxemburg, waarvan het de noordelijke punt vormt, Luik en Namen) is het project GREEN RIVER rijk aan troeven.

 

Durbuy en zijn authentiek historisch hart, zijn verschillende culturele en sportieve activiteiten.

De omliggende dorpen zoals Deulin en zijn kasteel of Hotton en zijn beroemde grotten, en tenslotte Weris, een van de mooiste dorpen van Wallonië en zijn legendarische stenen met de best bewaarde megalithische site in Wallonië. Al deze troeven zorgen voor originele en uitzonderlijke uitstapjes.

Activiteiten

Kayak Paddle

Water

Breng een onvergetelijke dag door in het kleinste stadje ter wereld door de Ourthe af te varen in een een- of tweepersoonskajak, om alleen, in een groep of met het gezin te ontdekken.  Ontdek ook Les Fishin'trips  de RIVEO dompelt je een weekend onder in de fascinerende wereld van de rivier. En, om het beter te leren kennen, er gaat niets boven een visreis!

Image by Marc Noorman

aarde

Maak een fietstocht in het kleine stadje Hotton en treed in de voetsporen van gedenkwaardige plekken die zijn gewijd aan de Slag om de Ardennen, of profiteer van de vele mountainbikeroutes of de fantastische RAVEL langs het GREEN RIVER-gebied. Maar ook wandelingen van ongeveer  15 km van Wéris en Famenne ontsnapt snel naar de Ardennen en zijn adembenemende landschappen.

Centre historique de Durby

Cultuur

In Vieuxville-Ferrières,  dichtbij  de Durbuy, het kasteel van Logne, zijn museum en zijn middeleeuwse ruimte bieden u een familiedagje uit, in het hart van het Domaine de Palogne.
Het museum is gehuisvest in een 16e-eeuwse boerderij en brengt je tot leven in een kasteel uit de middeleeuwen. Het onthult een opmerkelijke verzameling voorwerpen die op de site zijn ontdekt en  een vertoning van een film van 15 minuten over het uitgraven van de put.
Boven vervolledigen de kamers gewijd aan de Merovingische begraafplaats van Vieuxville het beeld van de geschiedenis van Logne in de middeleeuwen. Nog dichterbij, het kasteel van Deulin en zijn vele antiekbeurzen.

Gastronomie dans la region de durbuy

Gastronomie

Net als Durbuy worden lokale culinaire specialiteiten gemaakt van eenvoudige producten die met liefde zijn bereid en de reputatie van de restaurants in het kleinste stadje ter wereld is goed ingeburgerd.

bottom of page